Математик
Физикийн шинжлэх ухаан
Химийн шинжлэх ухаан
Газар, хүрээлэн буй орчны шинжлэх ухаан
Биологийн шинжлэх ухаан
Одон орон судлал
Цаг уур судлал
Компьютер, мэдээллийн шинжлэх ухаан
Ус судлал
Зураг зүй
Зайнаас тандан судлал
Экологи
Ангилал зүйн салбар
Хөрс судлал
Механик инженерчлэл
Химийн инженерчлэл
Материал судлал
Хүрээлэн буй орчны инжeнерчлэл
Нано-технологи
Цахилгааны инженерчлэл
Эмнэл зүйн анагаах
Уламжлалт анагаах ухаан
Суурь анагаах
Эрүүл мэнд судлал
Анагаахын биотехнологи
Шүүх эмнэлэг
Газар тариалан, ой, загас агнуур
ХАА биотехнологи
Амьтан, сүү судлал
Мал аж ахуй
Мал эмнэлэг судлал
Социологи
Хууль
Улс төр судлал
Салбар хоорондын нийгмийн шинжлэх ухаан
Түүх
Хэл шинжлэл
Утга зохиол
Археологи
Философи
Угсаатны зүй
Шашин судлал
Хошуу тайралт
Beak Treatment /Trimming
Тахианы хошууны дээд тал нь доод талаасаа урт ургаж дотогш махийн тэжээл идэх боломжийг хязгаарладаг тул дэгдээхэйг хоёр долоо хоносны дараа хошууг тайрч, цус алдахаас сэргийлж халуунаар хайрах үйл Хошуу тайрагчийн ир нь 600-650 хэмийн халуун буюу интоорон улаан өнгөтэй байна.
Хөдөө аж ахуйн шинжлэх ухаан
Шувуу судлал
Эрхэмбаяр Л., Лувсаншарав Б., Рэнцэнханд Ж., Шувууны аж ахуй., УБ., 2013