А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠵᠠᠵᠢᠯᠬᠤ

Зажлах

chewing

зажлуурын булчингийн хүчээр доод эрүүг дээш, доош уялдан зохицсон хөдөлгөөнд оруулж, аманд байгаа хоол хүнсийг дээд, доод эрүүний шүднүүд хоорондоо харшиж, жижиглэн бутлах үйл

Гадаад хувилбар:

mastication; mandiculation;
Шинжлэх ухааны салбар

Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Суурь анагаах

Дэд салбар

Физиологи

Эх сурвалж

Нямдаваа П., Наранбаатар Н, Наранбат, Н, Наранболд Н. Анагаах ухааны монгол нэр томъёоны Англи, герман, латин, орос, франц хадмал орчуулгатай товч тайлбар толь, нэмэн засварласан гурав дахь хэвлэл. Адмон принт.,УБ.,2017.П.Н-3.54

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь