А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠬᠣᠭᠣᠯᠠ (ᠬᠦᠨᠡᠰᠦ) I

Хоол (хүнс) i

food

хүний хоол боловсруулах эрхтнээр дамжин боловсорч бодисын солилцоог тэтгэх чадвартай шим бодис

Монгол хувилбар:

идэш (тэжээл); хүнс (тэжээл); тэжээл(лэг бодис);

Гадаад хувилбар:

aliment; nutriment; nourishment; nutritive substance(s);
Шинжлэх ухааны салбар

Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Эрүүл мэнд судлал

Дэд салбар

Хоол тэжээл судлал

Эх сурвалж

Нямдаваа П., Наранбаатар Н, Наранбат, Н, Наранболд Н. Анагаах ухааны монгол нэр томъёоны Англи, герман, латин, орос, франц хадмал орчуулгатай товч тайлбар толь, нэмэн засварласан гурав дахь хэвлэл. Адмон принт.,УБ.,2017.П.Н-3.170

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь