А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠫᠠᠰᠲ᠋ᠸᠷᠵᠢᠭᠤᠯᠬᠤ

Пастержуулах

pasteurization

жимсний шүүс, пиво, сүү зэрэг буцалгахад чанараа алддаг шингэн бүтээгдэхүүнийг 60-70ºС-т 30 минут байлгаад 10ºС хүртэл хөргөх мөчлөгийг 24 цагийн зайтайгаар 2-3 дахин давтах замаар нянгийн спор болон ургал хэлбэрүүдийг устгаж ариутгах арга
Шинжлэх ухааны салбар

Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Эрүүл мэнд судлал

Дэд салбар

Микробиологи

Эх сурвалж

Нямдаваа П., Наранбаатар Н, Наранбат, Н, Наранболд Н. Анагаах ухааны монгол нэр томъёоны Англи, герман, латин, орос, франц хадмал орчуулгатай товч тайлбар толь, нэмэн засварласан гурав дахь хэвлэл. Адмон принт.,УБ.,2017.П.Н-3.99

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь