Математик
Физикийн шинжлэх ухаан
Химийн шинжлэх ухаан
Газар, хүрээлэн буй орчны шинжлэх ухаан
Биологийн шинжлэх ухаан
Одон орон судлал
Цаг уур судлал
Компьютер, мэдээллийн шинжлэх ухаан
Ус судлал
Зураг зүй
Зайнаас тандан судлал
Экологи
Ангилал зүйн салбар
Хөрс судлал
Механик инженерчлэл
Химийн инженерчлэл
Материал судлал
Хүрээлэн буй орчны инжeнерчлэл
Нано-технологи
Цахилгааны инженерчлэл
Эмнэл зүйн анагаах
Уламжлалт анагаах ухаан
Суурь анагаах
Эрүүл мэнд судлал
Анагаахын биотехнологи
Шүүх эмнэлэг
Газар тариалан, ой, загас агнуур
ХАА биотехнологи
Амьтан, сүү судлал
Мал аж ахуй
Мал эмнэлэг судлал
Социологи
Хууль
Улс төр судлал
Салбар хоорондын нийгмийн шинжлэх ухаан
Түүх
Хэл шинжлэл
Утга зохиол
Археологи
Философи
Угсаатны зүй
Шашин судлал
Ангижруулагч сахар
reducing sugar
Найрлагандаа чөлөөт альдегид болон кетон бүлэг агуулдаг, ангижруулагч бодисын шинж чанар бүхий бүх төрлийн сахар.
A reducing sugar is any sugar that is capable of acting as a reducing agent because it has a free aldehyde group or a free ketone group.
Байгалийн шинжлэх ухаан
Органик хими
^ Pratt, Charlotte W.; Cornely, Kathleen (2013). Essential Biochemistry (Third ed.). Wiley. p. 626. ISBN 978-1118083505.