А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠠᠩᠭᠢᠵᠢᠷᠠᠭᠤᠯᠤᠭᠴᠢ ᠰᠠᠬᠠᠷ

Ангижруулагч сахар

reducing sugar

Найрлагандаа чөлөөт альдегид болон кетон бүлэг агуулдаг, ангижруулагч бодисын шинж чанар бүхий бүх төрлийн сахар.
A reducing sugar is any sugar that is capable of acting as a reducing agent because it has a free aldehyde group or a free ketone group.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

^ Pratt, Charlotte W.; Cornely, Kathleen (2013). Essential Biochemistry (Third ed.). Wiley. p. 626. ISBN 978-1118083505.

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь