А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠲᠥᠷᠥᠮᠡᠯ ᠴᠠᠷ

Төрмөл чар

nascent char

Өндөр температурт нүүрсний дулааны задралаар үүссэн, орчны нөлөөнд (температур, даралт, хийн урсгал г.м.) ороогүй чар. Хөргөх буюу хөргөсний дараа тухайн чарыг туршилтын төхөөрөмжөөс гаргавал орчны нөхцөлд бүтэц, найрлага нь өөрчлөгдөж төрмөл чанараа алддаг учраас төрмөл чар биш болно.
Char produced from coal at high-temperature and not exposed to the ambient condtions. The nascent char is instantaneously exposed to the gasification or combustion as it is formed from coal. Once the char produced from coal is cooled down and exposed to the atmospheric conditions, it is not the nascent charr.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

Химийн шинжлэх ухаан, химийн технологийн хүрээлэн /Б.Баярсайхан/

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь