Математик
Физикийн шинжлэх ухаан
Химийн шинжлэх ухаан
Газар, хүрээлэн буй орчны шинжлэх ухаан
Биологийн шинжлэх ухаан
Одон орон судлал
Цаг уур судлал
Компьютер, мэдээллийн шинжлэх ухаан
Ус судлал
Зураг зүй
Зайнаас тандан судлал
Экологи
Ангилал зүйн салбар
Хөрс судлал
Механик инженерчлэл
Химийн инженерчлэл
Материал судлал
Хүрээлэн буй орчны инжeнерчлэл
Нано-технологи
Цахилгааны инженерчлэл
Эмнэл зүйн анагаах
Уламжлалт анагаах ухаан
Суурь анагаах
Эрүүл мэнд судлал
Анагаахын биотехнологи
Шүүх эмнэлэг
Газар тариалан, ой, загас агнуур
ХАА биотехнологи
Амьтан, сүү судлал
Мал аж ахуй
Мал эмнэлэг судлал
Социологи
Хууль
Улс төр судлал
Салбар хоорондын нийгмийн шинжлэх ухаан
Түүх
Хэл шинжлэл
Утга зохиол
Археологи
Философи
Угсаатны зүй
Шашин судлал
Хүнсний нэмэлт
food additive
Хүнсний бүтээгдэхүүний амт, өнгө, үнэрийг тогтвортой байлгах түүнчлэн бүтэц, чанар, гадаад байдлыг сайжруулахын тулд бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, боловсруулалтын явцад нэмдэг химийн бодис
A substance added to a food during its manufacture or processing in order to improve its keeping qualities, texture, appearance, or stability or to enhance its taste or colour.
Байгалийн шинжлэх ухаан
Органик хими
A Dictionary of Chemistry by John Daintith, sixth edition, 2008, Oxford University press, © Market House Books Ltd.