А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠬᠦᠨᠡᠰᠦᠨ ᠦ ᠨᠡᠮᠡᠯᠲᠡ

Хүнсний нэмэлт

food additive

Хүнсний бүтээгдэхүүний амт, өнгө, үнэрийг тогтвортой байлгах түүнчлэн бүтэц, чанар, гадаад байдлыг сайжруулахын тулд бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэл, боловсруулалтын явцад нэмдэг химийн бодис
A substance added to a food during its manufacture or processing in order to improve its keeping qualities, texture, appearance, or stability or to enhance its taste or colour.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

A Dictionary of Chemistry by John Daintith, sixth edition, 2008, Oxford University press, © Market House Books Ltd.

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь