А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠦᠯᠦ ᠣᠷᠣᠯᠠᠭᠳᠠᠬᠤ ᠠᠮᠢᠨ ᠬᠦᠴᠢᠯ

Үл орлогдох амин хүчил

essential amino acid

Организм хангалттай хэмжээгээр нийлэгжүүлж чаддаггүй тул хоол хүнсээр дамжуулан авах шаардлагатай амин хүчлүүд
An amino acid that an organism is unable to synthesize in sufficient quantities. It must therefore be present in the diet
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

A Dictionary of Chemistry by John Daintith, sixth edition, 2008, Oxford University press, © Market House Books Ltd.

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь