Математик
Физикийн шинжлэх ухаан
Химийн шинжлэх ухаан
Газар, хүрээлэн буй орчны шинжлэх ухаан
Биологийн шинжлэх ухаан
Одон орон судлал
Цаг уур судлал
Компьютер, мэдээллийн шинжлэх ухаан
Ус судлал
Зураг зүй
Зайнаас тандан судлал
Экологи
Ангилал зүйн салбар
Хөрс судлал
Механик инженерчлэл
Химийн инженерчлэл
Материал судлал
Хүрээлэн буй орчны инжeнерчлэл
Нано-технологи
Цахилгааны инженерчлэл
Эмнэл зүйн анагаах
Уламжлалт анагаах ухаан
Суурь анагаах
Эрүүл мэнд судлал
Анагаахын биотехнологи
Шүүх эмнэлэг
Газар тариалан, ой, загас агнуур
ХАА биотехнологи
Амьтан, сүү судлал
Мал аж ахуй
Мал эмнэлэг судлал
Социологи
Хууль
Улс төр судлал
Салбар хоорондын нийгмийн шинжлэх ухаан
Түүх
Хэл шинжлэл
Утга зохиол
Археологи
Философи
Угсаатны зүй
Шашин судлал
Каротиноид
carotenoid
Ургамал, замаг болон зарим төрлийн бактери, мөөгөнцөрт үүсдэг шар, ягаан, улаан өнгийн пигмент. Каротинойд нь хулуу, лууван, эрдэнэ шиш, помидор зэрэг олон төрлийн жимс, ногоонд өнгө оруулдаг
Yellow, orange, and red organic pigments that are produced by plants and algae, as well as several bacteria and fungi. Carotenoids give the characteristic color to pumpkins, carrots, corn, tomatoes
Байгалийн шинжлэх ухаан
Органик хими
Micronutrient Information Center, Linus Pauling Institute, Oregon State University. 1 August 2016.