А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠣᠷᠣᠯᠠᠭᠤᠯᠬᠤ ᠫᠷᠣᠼᠧᠰᠰ

Орлуулах процесс

assimilation

Хоол тэжээлийг боловсруулах, шингээх замаар шим тэжээлийг биеийн шингэн болон хатуу хэсэгт хувиргах процесс
The conversion of nutrient into the fluid or solid substance of the body, by the processes of digestion and absorption
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

https://en.wikipedia.org/wiki/Assimilation_(biology)

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь