А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠫᠠᠰᠲ᠋ᠧᠷᠢᠽᠠᠼ

Пастеризац

Pasteurization

Хүнсний шингэн бүтээгдэхүүн дэх бактери, мөөг зэрэг бичил биетнийг устгах зорилгоор 65-85°С-ын хэмд тодорхой хугацаагаар (5-30 мин) халаах арга. Энэ аргыг анх гаргасан эрдэмтний нэрээр ийнхүү нэрлэжээ.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Микробиологи

Эх сурвалж

"Хүнсний микробиологи шинжилгээний арга" Р.Индра ба бусад (1988)

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь