А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠰᠲ᠋ᠷᠧᠫᠲ᠋ᠠᠸᠢᠳᠢᠨ

Стрептавидин

Streptavidin

Өндөгний цагаан авидин уурагтай төст бактерийн стрептавидин уураг. Уг уургийг Streptomyces бактериас ялган авдаг. Ерөнхийдөө авидин уураг нь өндөгний цагаанд агуулагддаг хоруу чанартай уураг юм. Зарим төрлийн бактери нь өөрөөсөө хоруу чанартай уургийг ялгаруулж байдаг. Уг уургийг нуклеин хүчлийн эрлийзжүүлэг гэх мэтэд хэрэглэдэг
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Молекул биологи

Эх сурвалж

Genome2 . Brown T.A., 2002.

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь