А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠳᠠᠪᠤᠰᠤ ᠲᠡᠰᠪᠦᠷᠢᠯᠡᠬᠦ ᠴᠢᠳᠠᠪᠤᠷᠢ

Давс тэсвэрлэх чадвар

Salt tolerance

Натрийн концентраци эсвэл ямар нэг давс хөрсийг гэмтээж ургамалд хор хөнөөл учруулахыг тэсвэрлэх чадвар.
The ability to withstand a concentration of sodium (Na+ ion), or of any other salt, in the soil (or in culture), which is damaging or lethal to other plants. Breeding and selection for increased tolerance and resistance in crop plants is of great current interest.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Биотехнологи

Эх сурвалж

A. Zaid, H.G. Hughes, E. Porceddu, F. Nicholas. Glossary of biotechnology and genetic engineering http://www.fao.org/3/a-x-215e.pdf

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь