А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠤᠭᠤᠷᠠᠭ

Уураг

Protein

Нэг болон хэд хэдэн полипептид гинжнээс тогтох макромолекул. Полипептид гинж бүр нь хоорондоо ковалент (пептид) холбоогоор холбогдсон амин хүчлүүдээс тогтдог. Тэдгээр нь байгаль дээр органик субстанци болон нүүрстөрөгч, устөрөгч, хүчилтөрөгч, азот, хүхэр фосфор зэргээр тохиолддог.
A macromolecule composed of one to several polypeptides. Each polypeptide consists of a chain of amino acids linked together by covalent (peptide) bonds. They are naturally-occurring complex organic substances (egg albumen, meat) composed essentially of carbon, hydrogen, oxygen and nitrogen, plus sulphur or phosphorus, which are so associated as to form sub-microscopic chains, spirals or plates and to which are attached other atoms and groups of atoms in a variety of ways. The word was coined by Jöns J. Berzelius (1838) to emphasize the importance of this group of molecules. See polypeptide
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Биотехнологи

Эх сурвалж

A. Zaid, H.G. Hughes, E. Porceddu, F. Nicholas. Glossary of biotechnology and genetic engineering http://www.fao.org/3/a-x200e.pdf

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь