А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠹᠧᠷᠮᠧᠨ᠋ᠲ᠋ᠠᠼᠢ ᠶᠢᠨ ᠫᠷᠣᠼᠧᠰᠰ

Ферментацийн процесс

fermentation

Зохиомол тэжээлийн орчин ба тусгай зориулалтын нөхцөлд амьд эсийг өсгөвөрлөн(ферментёр, биореакторд) биомасс болон эсийн бүтээгдэхүүн гарган авах технологи ажилллагаа
The process is energy-yielding. Fermentation is often misused to describe large-scale aerobic cell culture in specialized vessels (fermenters, bioreactors) for secondary product synthesis.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Биотехнологи

Эх сурвалж

A. Zaid, H.G. Hughes, E. Porceddu, F. Nicholas. Glossary of biotechnology and genetic engineering http://www.fao.org/3/a-x3910e.pdf

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь