А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠬᠠᠭᠤᠷᠠᠢ ᠵᠢᠩ

Хуурай жин

dry weight

Өндөр температур (цахилгаан зууханд) болон бага температур (хөлдөөж хатаах)-аар эдийг бүрэн чийггүй болгосон жин.
The moisture-free weight of tissue obtained by drying at high (oven-drying) or low (freeze-drying) temperatures for an interval sufficient to remove all water.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Биотехнологи

Эх сурвалж

A. Zaid, H.G. Hughes, E. Porceddu, F. Nicholas. Glossary of biotechnology and genetic engineering http://www.fao.org/3/a-x77.pdf

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь