А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠳ᠋ᠧᠨᠠᠲ᠋ᠦ᠋ᠷᠠᠼᠢ

Денатураци

denaturation

Макромолекулын (уураг, нуклейн хүчил) физик, химийн шинж чанарын хувьд анхны конфикураци өөрчлөгдөж, тэдгээрийн полипептидийн хэлхээ алдагдаж, экспресс, уусах чанар өөрчлөгдөнө. ДНХ молекулын бүх хэсэг болон ус төрөгчийн холбоо тасарч задрана. Ихэвчлэн генетик инженерт хэрэглэдэг.
Loss of native configuration of a macro-molecule (protein or nucleic acid) by physical or chemical means, usually accompanied by loss of biological activity. Denatured proteins often unfold their polypeptide chains and express changed properties of solubility. The separation of duplex nucleic acid molecules into single strands. Most commonly used by genetic engineers to describe the destruction of hydrogen bonds maintaining the double-stranded nature of all or part of a DNA molecule.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Биологийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Биотехнологи

Эх сурвалж

A. Zaid, H.G. Hughes, E. Porceddu, F. Nicholas. Glossary of biotechnology and genetic engineering http://www.fao.org/3/a-x66.pdf

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь